Ik zie dat er kinderen staan te wachten voor hulp zonder hun voornaam te zien ... de mogelijkheid om te kiezen is tot 20.00 uur inactief ... KESAKO?

Onze toetsenbord-elfen controleren handmatig alle inzendingen die binnenkomen achter de schermen, zodat twijfelachtige inzendingen niet online verschijnen.

De teller op de hoofdpagina toont 'live' het aantal kinderen van wie de inschrijving is goedgekeurd en die dus s'avonds beschikbaar zullen zijn voor selectie. Blijf kijken! :-)

Ik zie dat er kinderen staan te wachten voor hulp, maar er gebeurt niets als ik erop klik.

Zorg ervoor dat je het vakje "Ik accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid" hebt aangevinkt.

Ik kan geen kind vinden om te helpen.

Heeft u een postcode ingevuld? Verwijder deze.

Nog altijd niets?

Kies dan optie 'gezin'. Nog altijd niets ?

Dan wil dit zeggen dat de tot nu toe ingeschreven kinderen al een elf hebben gevonden. Bezoek onze website regelmatig, er worden elke dag kinderen ingeschreven. 

Deel onze site zoveel mogelijk en praat er met iedereen over, zo leren de gezinnen die ons nodig hebben ons kennen en melden ze hun kinderen aan.

Ik heb een kind gekozen maar ik kan de contactpersoon niet bereiken via sms of e-mail ... Wat moet ik doen?

Mijn elf belde me en ik kon niet opnemen... Wat moet ik doen?

Spijtig genoeg hebben we het al zo druk me de organistie van Operatie Kerstman dat ons niet de tijd rest om de elfjes en families te helpen elkaar te contacteren.

We zorgen er wel voor dat u ALLE gegevens in het bezit hebt om de andere partij te bereiken.

Houd er rekening mee dat sommige gezinnen geen beltegoed hebben om u terug te bellen. Dus bellen en nog eens bellen... Slaagt u er gedurende 7 dagen niet in 

om het gezin te contacteren? Laat het ons weten! ;-)

Voor de gezinnen: Ter herinnering een elf kan ervoor kiezen anoniem te blijven. Dan geldt deze regel: gelieve geen contact op te nemen met ons voor 16 december, 

de dag dat de pakjes moeten zijn aangekomen. (Niet vroeger maar ook niet later)

Help ons door niet ... de GRINCH te worden! ;)

Ik ken een gezin dat ingeschreven is maar ik weet dat ze eigenlijk geen hulp nodig hebben.

Samen met u, doen we ons best om misbruik te voorkomen, maar het kan voorkomen dat een gezin door de mazen van het net glipt. Daarnaast is het ook mogelijk dat dit gezin een korststondig probleem ervaart waarvoor we toch besloten hebben te helpen.

Neem contact met ons op per email om de situatie aan ons uit te leggen, we zullen dit in volledige anonimiteit onderzoeken.

Wat is mijn account en waar kan ik die vinden?

Rechtsboven op onze pagina vindt u uw account. Klik op uw PC op uw naam of op "aanmelden". Klik op gsm op de blauwe man (maar nee, niet de smurf).

Uw account bevat onder andere uw persoonlijke gegevens, de geschiedenis van uw bestellingen (hebben we u al verteld over onze fantastische truien?) en de kinderen die u hebt gekozen.

Waar vind ik de contactgegevens van het door mij gekozen kind?

In uw account vindt u 'de door u gekozen kinderen'. In dit gedeelte vindt u de lijst met de kinderen die u hebt geselecteerd.

Klik op "Beheer keuze". Hier vindt u de contactgegevens. U kunt ze gebruiken om in contact te komen met het gezin/voorziening om het pakje bij het kind te bezorgen of het toe te sturen.

Ik kan het kind dat ik gekozen heb niet terugvinden in mijn account.

Heb je op het moment van de keuze een melding op je scherm gekregen dat je elf van dit kind bent geworden ? Heeft u een e-mail ontvangen met de titel "missie aanvaard"?

Ja ? Indien dit het geval is dan klopt er iets niet, stuur ons een e-mail zodat we het probleem kunnen onderzoeken.

Neen ? Helaas was een andere elf u voor en gaat deze het kind in de watten leggen. Maar maakt u geen zorgen en bezoek onze website regelmatig, er worden elke dag kinderen ingeschreven. 

Deel onze site zoveel je kan en praat er met iedereen over, zo leren de gezinnen die ons nodig hebben ons kennen en melden ze hun kinderen aan.

De informatie op mijn elfen-account is "raar" of onvolledig

Elke ACTIEVE keuze genereerd het verzenden van een validatie e-mail (die mogelijk in uw spam zit).

Klik in deze mail op de link naar uw "elfen-account" : u krijgt nu de toegang tot alle nodige informatie over het kind. Aarzel niet en gebruik de beschikbare gegevens om contact op te nemen.

Als de informatie niet wordt weergegeven of er raar uitziet dan is dit 99,9% van de tijd een cacheprobleem. Log uit en weer aan. Of klik op CTRL + F5 om de pagina te vernieuwen.

Ik weet niet wat ik mijn gekozen kind moet geven.

In uw account vindt u het gedeelte met de door u gekozen kinderen. Klik op "Beheer keuze". Hieronder  vindt u de voorkeuren van het kind. Geen voorkeren aangegeven? Probeer dan contact op te nemen met het gezin of de voorziening 

(zonder ze lastig te vallen, sommige voorzieningen hebben veel kinderen ingeschreven en het is moeilijk voor hen om op alle elfjes te reageren). 

Geen nieuws van het gezin of de voorziening ? Maak u geen zorgen, wat u ook kiest, het zal perfect zijn, vertrouw op uw elfen-instinct.

Ik heb niet de mogelijkheid om een ​​cadeau te gaan kopen.

Geen tijd ? Niet mogelijk om u te verplaatsen? Geen probleem, u kunt ons dan helpen door ervoor te kiezen een 'reservecadeau' te kopen.

U schenkt ons de waarde van een cadeautje en wij zorgen voor alles. Wij kopen het en sturen het op naar een kind (door ons gekozen). 

U kunt de waarde van het cadeau kiezen (15, 25 of 35 euro) en indien u wenst, kan u zelfs een briefje voor het kind achterlaten. 

Hoe doe je dit ? Ga naar de hoofdpagina van onze site.

De winkels zijn gesloten, hoe vind ik een cadeau?

E-commerce! :) Veel winkels (lokaal of niet) hebben een leveringsservice opgezet (ofwel bij u thuis of rechtstreeks bij het kind).-

In deze moeilijke tijden hebben de meeste van uw gebruikelijke kleine handelaren een click and collect-systeem opgezet of nog beter een telefoon- en collect-systeem, zij kunnen u helpen bij het kiezen van een cadeautje. 

Denk aan hen, ook zij hebben ons ook nodig. Koop lokaal.

Waarom nieuw?

https://operation-papa-noel.be/nl/content/8-waarom-nieuw

Hoe kan ik de VZW helpen?

We hebben u nodig om ons bekend te maken bij de elfen maar ook bij de gezinnen die een helpende hand nodig hebben. Niet alle gezinnen hebben rechtstreeks toegang tot deze informatie dus delen zoveel u kan. 

Praat erover met je vrienden, buren, slager,met de school van uw kinderen, het ocmw van uw woonplaats. Maak posters indien u dat wenst. U kan ook onze truien dragen, mensen zullen u dan zeker vragen stellen.

Op onze site kan u ook een donatie doen, een trui kopen of een cadeaubon geven.

Wat doen jullie met donaties?

We hopen om aan een groot genoeg bedrag te komen om een voltijdse administratieve hulpt te kunnen aannemen voor de VZW. Vrijwilligerswerk alleen volstaat niet meer. Dus elke Euro telt om dit doel te bereiken.

Momenteel worden donaties voornamelijk gebruikt om 'reserve'-geschenken te kopen om de kinderen te helpen die op het allerlaatste moment worden ingeschreven of waarvan de elf de missie heeft verlaten en we er niet in 

slagen deze te vervangen.

Dankzij de donaties hebben we ook een professionele website kunnen kopen. Deze is essentieel voor de groei van de VZW.

Heel erg bedankt hiervoor!

Wat is een reservecadeau?

Een reservecadeau is een kant-en-klaar cadeau (eigenlijk een pakje met een strik). U biedt ons eigenlijk een bedrag waarmee wij namens u zelf een kind van A tot Z kunnen helpen. 

OPGEPAST: hier helpen we niet de kinderen mee die u als elf heeft uitgekozen!

Hoe weet ik of een kind in een voorziening verblijft?

In de lijst met kinderen om te helpen, vind u een aantal gegevens: hun voornaam, leeftijd, woonplaats. IS bij 'voorziening': JA aangegeven, dan betekent dat ze in een voorziening wonen, of dat ze zijn ingeschreven door een andere VZW (bijvoorbeeld restos du coeur).

Ik ben van Frankrijk, kan ik een elf worden?

Ja natuurlijk met plezier. U kunt uw cadeau per post versturen of direct via een website bij het kind thuis laten bezorgen.

Ik ben van Frankrijk, kan ik mijn kinderen inschrijven?

Momenteel is dit niet mogelijk, maar onze Franse vrienden mogen ons eind november altijd terug deze vraag stellen. 

We hebben dan een duidelijker beeld van het aantal cadeau-aanvragen en het aantal elfjes, en misschien kunnen we je helpen. We zullen er alles voor doen.

Kan ik het cadeau zelf aan het kind geven?

Houd er wel rekening mee dat het de Kerstman is die het geschenk geeft, maar om verzendkosten te besparen, kan u een regeling treffen met de ouders om het 

cadeau, in overeenstemming met de huidige gezondheidsmaatregelen, rechtstreeks bij het gezin te bezorgen.

Welke waarde moet het cadeau hebben?

We laten u hierin vrij . Wij persoonlijk schatten dat de waarde van een geschenk op 15 à 20 euro, maar aan u de keuze. 

Een cadeau hoeft niet duur te zijn om een kind blij te maken. Alleen al het feit dat de Kerstman een nieuw, speciaal voor hen gekozen pakje brengt en het niet weer om een afdankertje gaat is vaak al genoeg om het kind blij te maken. 

Ben ik verplicht om alle kinderen van een broer of zus te steunen?

Sinds dit jaar worden kinderen met broers en zussen gegroepeerd per gezin. We doen dit om budgetverschillen te voorkomen en verzendkosten te besparen.

Ook verminderd het de stress bij de ouders die anders de pakjes op verschillende tijdstippen zien aankomen en bang zijn dat er eentje zal ontbreken.

Uitzonderlijk vermelden we de kinderen van een gezin los van elkaar op onze website maar dit doen we nooit op verzoek van een elf.

Een moeder vertelt me ​​dat haar kinderen niet allemaal elfjes hebben!

Wanneer een kind gekozen wordt, ontvangt het gezin een email ter validatie en weten ze dat het kind een geschenk zal ontvangen. Behandel ALLEEN de kinderen die in uw account aanwezig zijn. (Wij dringen erop aan)

Ik heb nog niets gehoord i.v.m. de cadeaus voor mijn kinderen.

Laat ons dit weten op 16 december: inventarisdag. Noch ervoor, noch erna.

Elfen: update de status van je cadeaus! :-)

Kan ik iets toevoegen aan het cadeau?

U kan natuurlijk snoepjes toevoegen (best vragen of het kind niet allergisch is) of een klein briefje, 

maar houdt er dan wel rekening mee dat het de Kerstman is die de cadeaus afgeeft. (En vooral niet vergeten, alleen nieuwe dingen ;))